shadow
shadow

KANOUDLEJNING
Der er ingen bedre måde, at opleve Kongeåen på, end netop på den.
Man sejler kun med strømmen på Kongeåen så det vil sige fra øst mod vest. Hvis man tager hele den sejlbare rute fra Andst bro til Kongeåslusen er den ca 50 km, man skal påregne at man maks kan sejle 25 km om dagen. Kongeå Camping er placeret ca. halvvejs på turen 🙂
Vi udlejer kanoer og er behjælpelig med, at bringe dem til det sted på Kongeåen I vil starte sejladsen og/eller hente dem hvor turen slutter. Vi hjælper Jer gerne med, at planlægge en god tur
Se meget mere nyttig information på www.kongeaastien.dk

Vores kanoer er med 3 faste sæder og leveres med 2 padler og godkendte veste.
Vi har også ekstra lave børnesæder og små tønder til telefon, punge m.m. som leveres u/b.

Turen på Kongeåen
Du kan sejle i kano på Kongeåen fra Andst Bro til Kongeåslusen ved Vadehavet. Det er en tur på omkring 50 km.
Turen kan begynde ved Søengevej umiddelbart øst for Vejen. Her er en plads, hvor du kan sætte kanoen i vandet. På pladsen er der borde og bænke og mulighed for at parkere bilen.
Den første halve time sejler du på Andst Å. Lidt før Knag Mølle sejler du ind på Kongeåen. Du kan holde en pause ved Hermansens Høj omkring 800 meter efter, du har passeret Knag Mølle. Her er bålplads, borde og bænke.
Lidt længere oppe ad åen finder du Vejen Fodboldgolf med shelters, toiletter og overdækkede borde og bænke. Senere dukker Frihedsbroen op. Her er overnatningsplads med shelters, toiletter og bålplads. Du finder også en informationsstander med hotspot.
Godt 8 km fra Frihedsbroen kommer du til Foldingbro. Her er ophalingsplads og toiletter. Du har mulighed for at handle ind på Foldingbro Camping. I Foldingbro finder du også Kongeåkroen.
Ved Villebøl finder du endnu en shelterplads og Kongeaa Camping. Fra Villebøl er der 15,2 km til Vilslev hvor den næste ophalingsplads er. Her findes også shelters.
Turen ender ved Kongeåslusen 5,2 km fra Vilslev. Her kan du også overnatte i shelters.

 • Priser 2019
  pr. kano

  1 dag:
  250,-
  Transport pr. vej:
  60,-
  1 dag
  Transport pr. vej
  shadow